# CRT Group Workshop (DPG 2024 Rehearsals)

### **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: not specified

## Accessing the Cosmic-Ray Energy Scale with the Auger Engineering Radio Array

Monday, February 26, 2024 2:00 PM (30 minutes)

**Presenter:** BÜSKEN, Max (Karlsruhe Institute of Technology - ETP)

Session Classification: Session

Contribution ID: 2 Type: not specified

### Radio signal and uncertainty estimation for the Radio Detector of the Pierre Auger Observatory

Monday, February 26, 2024 2:30 PM (30 minutes)

**Presenter:** MARTINELLI, Sara (IAP - KIT)

Session Classification: Session

Contribution ID: 3 Type: not specified

### Towards an Autonomous Trigger for the Detection of Air-Shower Radio Emission

Tuesday, February 27, 2024 11:00 AM (30 minutes)

Presenter: Mrs KÖHLER, Jelena (KIT)

Session Classification: Session

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Modelling the Radio Emission of Inclined Cosmic-Ray Air Showers in the 50-200 MHz Frequency Band for GRAND

Tuesday, February 27, 2024 11:30 AM (30 minutes)

**Presenter:** GÜLZOW, Lukas (IAP)

Session Classification: Session

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## Development of a spatial resolving scintillator readout system - "MIP-Cube"

Tuesday, February 27, 2024 12:00 PM (30 minutes)

**Presenter:** BRUDER, Philippe

Session Classification: Session

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

### Sensitivity of IceCube-Gen2 for Cosmic-Ray Anisotropy Studies

Monday, February 26, 2024 4:00 PM (30 minutes)

**Presenter:** HOU, Wenjie

Session Classification: Session

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

## Event-by-event reconstruction of air-shower events with IceCube using a two component lateral distribution function

Monday, February 26, 2024 4:30 PM (30 minutes)

 $\begin{tabular}{ll} \textbf{Presenter:} & WEYRAUCH, Mark \\ \end{tabular}$ 

Session Classification: Session

Contribution ID: 8 Type: not specified

### Sub-PeV Cosmic-Ray Measurements at IceCube

Monday, February 26, 2024 5:00 PM (30 minutes)

Presenter: SAFFER, Julian

Session Classification: Session

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

#### Metadata curation efforts at Kascade Cosmic-Ray Data Centre

Tuesday, February 27, 2024 2:00 PM (30 minutes)

Presenter: TOKAREVA, Victoria (KIT)

Session Classification: Session

Contribution ID: 10 Type: not specified

## Estimation of cosmic ray mass by correlating muon signals extracted from surface detector stations of the Pierre Auger Observatory using neural networks

Presenter: HAHN, Steffen

Session Classification: Session

Contribution ID: 11 Type: not specified

### Neural Networks for simulating Air-Shower Radio Emission

Tuesday, February 27, 2024 2:30 PM (30 minutes)

**Presenter:** SAMPATHKUMAR, Pranav (KIT)

Session Classification: Session

Contribution ID: 12 Type: not specified

### Searching for sub-TeV neutrino counterparts with IceCube for sub-threshold Gravitational Wave events

Tuesday, February 27, 2024 3:00 PM (30 minutes)

Presenter: MUKHERJEE, Tista (Karlsruhe Institute of Technology (KIT))

Session Classification: Session

Contribution ID: 13 Type: not specified

### First results with the Station 0 of the IceCube Surface Array Enhancement

Tuesday, February 27, 2024 3:30 PM (30 minutes)

**Presenter:** SHEFALI, S

Session Classification: Session

Contribution ID: 14 Type: not specified

### Extensive air shower simulations – successes and challenges

Wednesday, February 28, 2024 3:00 PM (30 minutes)

**Presenter:** HUEGE, Tim (KIT)

Session Classification: Session

Contribution ID: 15 Type: not specified

### Gamma-Hadron Separation at the IceCube Neutrino Observatory

Wednesday, February 28, 2024 2:00 PM (30 minutes)

**Presenter:** BONTEMPO, Federico

Session Classification: Session

Contribution ID: 16 Type: not specified

### Radio Measurements with an IceCube-Gen2 Surface Station installed at the Pierre Auger Observatory

Wednesday, February 28, 2024 11:30 AM (30 minutes)

**Presenter:** MERX, Carmen (KIT/IAP)

Session Classification: Session

Contribution ID: 17 Type: not specified

### IceCube-Gen2 Surface Array: Science Case and Plans

Wednesday, February 28, 2024 12:00 PM (30 minutes)

Presenter: SCHRÖDER, Frank (University of Delaware and Karlsruhe Institute of Technology (KIT))

Session Classification: Session

Contribution ID: 18 Type: not specified

## The IceCube Surface Array Enhancement and cosmic-ray observation with radio

Wednesday, February 28, 2024 2:30 PM (30 minutes)

Presenter: VENUGOPAL, Megha (Karlsruhe Institute of Technology)

Session Classification: Session

Contribution ID: 19 Type: not specified

## Citizen Science in Data-Intensive Physics: PUNCH4NFDI Perspective

Wednesday, February 28, 2024 11:00 AM (30 minutes)

Presenter: TOKAREVA, Victoria (KIT)

Session Classification: Session