

PROJECT MEETING AGENDA

17-19 September 2025, Helmholtz-Centre, Berlin-Adlershof

Venue: HZB Berlin-Adlershof, Albert-Einstein-Straße 15, 12487 Berlin

Meeting room(s): WCRC 14.51-3303 ("Aquarium",), WCRC 14.51-6312 (Breakout)

DAY 1, Wednesday, 17 September 2025

TIME	ITEM	SPEAKER
09:00	Welcome coffee & Check-In	
09:15	Opening, agenda presentation, organizational info 15 min	KIT Coordinator (Giovanni) HZB (Andreas and Jens)
09:30	WP8 Management - Project overview - Planning and progress 30min	Lead KIT, Giovanni and Anne
10:00	WP1 Status "living documents" 30 min	Lead KIT, Falastine
10:30	WP2 presentation Progress, planned actions - 15 min presentation + 30 min discussion	Lead HZB, Jens
11:15	Coffee break (15 min)	
11:30	WP3 presentation Progress, planned actions - 15 min presentation + 30 min discussion	Lead DESY, Martin
12:15	WP4 presentation Progress, planned actions	Lead CERN, Jean-Pau, Isabel

- 15 min presentation + 30 min discussion

Lunch break (1 hour) Served next to the meeting room	
Group photo	All
WP5 presentation Progress, planned actions - 15 minutes presentation + 30 min discussion	Lead KIT, Falastine
WP6 presentation15 minutes presentation+30 minutes discussion	Lead ALBA, Francis
Coffee break 30min	
WP7 presentation15 minutes presentation+30 minutes discussion 30 minutes	Lead KIT, Anne
Wrap-up Day 1 Action items	KIT Coordinator, Giovanni
End of day 1	
Dinner (HZB will propose restaurants as soon as dietary needs are collected) Restaurant Costs to be covered by the participants	
	Group photo WP5 presentation Progress, planned actions - 15 minutes presentation + 30 min discussion WP6 presentation - 15 minutes presentation + 30 minutes discussion Coffee break 30min WP7 presentation - 15 minutes presentation + 30 minutes discussion WP7 presentation - 15 minutes presentation + 30 minutes discussion 30 minutes Wrap-up Day 1 Action items End of day 1 Dinner (HZB will propose restaurants as soon as dietary needs are collected) Restaurant

DAY 2, Thursday, 18 September 2025

TIME	ITEM	SPEAKER
09:00	Welcome coffee and opening	KIT, Giovanni
09:15	Break-out sessions / Exploitation session Two meeting rooms are available + whiteboards 90min	Coordinated by WP leaders (availability of main meeting room+ 1 additional room)
10:45	Coffee break 15min	
11:00	Presentation of WP session / exploitation session results (10 minutes per WP + discussion) = 75 min	Partners Lead KIT, Falastine and Giovanni

	Final discussion of WP presentations for review meeting	
13:15	WP presentations for review meeting	
10.10	WP1, WP2, WP3, WP4, WP7, WP8 15 min per WP	
14:45	Wrap up day 2	
15:00	Visits/tours	HZB, Jens + Andreas
	BESSY – more information will follow soon	

DAY 3, Friday, 19 September 2025 REVIEW MEETING (ONLINE)

Background information:

- 2 rooms are available at HZB to split the group, everyone should be connected to the meeting from his/her own laptop and bring headphone
- Only finalized and ongoing WPs are presented
- Presentations are held by WP leaders, task leaders should be connected in the background and available to answer specific questions form PO and reviewer
- Ideally task leaders also stay in Berlin in order to have the debriefing in-person and discuss during coffee and lunch with the WP leaders
- Debriefing and end of the day is not part of the official review meeting agenda that will be send to the PO

TIME	ITEM	MAIN SPEAKER
08:30	Consortium connects in meeting room	
08:45	PO and reviewer can enter the meeting room	
09:00	Opening, welcome and tour du table Agenda presentation (15 minutes)	KIT, Giovanni De carne PO, Andreas
09:15	Project overview vision, goals and main achievements (30 minutes)	KIT, Giovanni De Carne
09:45	WP1 – Identification of key technologies for improving energy efficiency in accelerator Presentation (15 minutes) Q&A (15 minutes)	WP Leader
10:15	WP2 – More efficient and sustainable components and systems Presentation (15 minutes) Q&A (15 minutes)	WP Leader
10:45	WP3 – Data-driven research infrastructure energy management Presentation (15 minutes) Q&A (15 minutes)	WP Leader
11:15	Coffee break (15minutes)	
11:30	WP4 – System-level design of future accelerators Presentation (15 minutes) Q&A (15 minutes)	WP Leader
12:00	WP7 – Dissemination, Exploitation and Communication Presentation (15 minutes) Q&A (15 minutes)	WP Leader

12:30	WP8 – Coordination and management Presentation (15 minutes) Q&A (15 minutes)	WP Leader
13:00	End of WP presentations	
13:00	Lunch (1 hour)	
14:00	Feedback and discussion with PO and reviewer (60 minutes were requested by the PO)	All
15:00	End of review meeting	
15:00	Coffee break (15min)	
15:15	Debriefing (<i>all together in one meeting room</i>) 60 min	Without PO and reviewer, only consortium
16:15/ 16:30	End of Day 3	